1. La prânz, optez întotdeauna pentru un fel de hrană rece. Pentru a arde mai multe calorii. Nu avem nimic de câştigat. Nu ardem nicio calorie în plus, însă digerăm mai puţin bine. Alimentele consumate reci obligă intestinul să secrete mai multe sucuri gastrice. De unde şi riscul unor balonări!
2. Dacă fac jogging pe stomacul gol, voi slăbi neapărat. Fals. Trebuie să alergăm atunci când digestia s-a încheiat, adică după patru ore de la masă.
3. Nu beau în timpul meselor. Căci lucrul acesta umflă. Dacă beţi mai mult de un litru de apă, sucurile gastrice sunt diluate în stomac, de unde o digestie mai dificilă. Dar a bea apă sau ceai în cursul unei mese este un lucru normal şi indispensabil.
4. Nu mănânc niciodată fructe ca desert. De ce să ne privăm inutil? La noi /la francezi/, există obiceiul de a termina masa pe o notă dulce. Deşi, pentru unii, masa devine mai greu digerabilă cu un fruct la final, acesta nu îngraşă.
5. Ceea ce înghit la micul dejun nu contează. Fals. Avem 12-15 ore pentru a arde caloriile de la micul dejun, dar nu trebuie să abuzăm. Pentru o mai bună eliminare, trebuie să diversificăm: proteine, zaharuri lente, o cantitate mică de grăsimi şi fructoză.
6. Este preferabil să se mănânce o chiflă cu ciocolată după masă, decât la ora 16.00. Absurd. A o disocia de masă nu schimbă nimic. Valoarea ei calorică va fi mereu aceeaşi, fie la ora 14.00, fie la ora 16.00.
7. După 45 de minute de sport, am dreptul la un baton de ciocolată Mars. Fals. Un Mars înseamnă tot atâtea calorii care vor fi stocate în timpul mesei.
8. Margarina îngraşă mai puţin decât untul. Fals. Margarina şi untul au aceeaşi valoare calorică şi conţin aceeaşi cantitate de lipide. Untul este, însă, mai bogat în vitamine şi în colesterol rău.
9. Ananasul ne face să slăbim. Nu chiar. Bromelina, o enzimă conţinută în acest fruct, arde proteinele, nu grăsimea. Cu toate acestea, fiind bogat în fibre, ananasul facilitează digestia.
10. Sarea provoacă apariţia celulitei. Fals. Retenţia apei este, în general, hormonală şi, uneori, se datorează unei insuficienţe renale. Lucrul acesta nu are nimic de-a face cu alimentaţia. Sarea înghiţită în exces este eliminată fără probleme de rinichii sănătoşi. (Rompres)